Zilverweekend

Nieuws:

Duurzaam Gilde Goud & Zilver

Sieraden en zilveren kunstvoorwerpen uit Schoonhoven zijn gemaakt van gerecycled goud en zilver. Als bewijs daarvan slaan de leden van het Gilde ST. Eloy het Gildeteken in hun werk naast hun eigen meesterteken. Duurzaam Gilde goud en zilver: uit de Zilverstad Schoonhoven. >>lees verder

Meesterstukken - Masterpieces

SCHOONHOVEN • In het weekend van 22 t/m 24 september zijn er op allerlei locaties in Schoonhoven tentoonstellingen, rondleidingen en wandelingen rondom het thema zilver. Daarnaast tonen de Schoonhovense zilversmeden op bijzondere locaties hun meesterstukken. >>lees verder

Zilversmidswerkplaatsen

In Zilverstad Schoonhoven is een netwerk van oude en nieuwe goud- en zilversmidswerkplaatsen te vinden. Veel van deze monumenten loop je onopgemerkt voorbij. René Kappers namens Historische Vereniging Schoonhoven: "Ze zijn lang niet altijd meer als zodanig in gebruik.
>>lees verder

Tekst.

Zilverweekend

SCHOONHOVEN • In het weekend van 22 t/m 24 september zijn er op allerlei locaties in Schoonhoven tentoonstellingen, rondleidingen en wandelingen rondom het thema zilver. Daarnaast tonen de Schoonhovense zilversmeden op bijzondere locaties hun meesterstukken.

Aankomend weekend zal de Veerpoort speciaal voor publiek geopend zijn. Initiatiefnemer en gildelid René Kappers: "Wat is een Nazomerfestival in Zilverstad Schoonhoven zonder zilverweekend?" De vraag stellen is hem beantwoorden voor goud- en zilversmidsgilde St Eloy, dat een uitgebreid programma heeft samengesteld aankomend weekend. Het thema is: 'Meesterstuk & Masterpiece 2017'.

Op vrijdag 22 september wordt het Zilverweekend feestelijk geopend. Kappers: "Met onder andere een premièrewandeling langs de Meesterteken-tegels, de onthulling van de laatste Meesterteken-tegel en we brengen een bezoek aan een historische zilverwerkplaats uit 1857. De Schoonhovense meesters presenteren 'Masterpiece 2017' in hun ateliers en winkels. Het Zilvermuseum exposeert 'Meesterstukken van de Vakschool' en Het Edelambachtshuijs toont 'Schoonhovense Meesterstukken van toen'."

Vervolgens: "Zaterdag 23 september nodigen we bezoekers uit om op allerlei manieren goud en zilver te ontdekken. Met onder andere de boekpresentatie 'Schoonhoven Meesterstad 2017' bij Artis Causa (Haven 69). In het Zilvermuseum is er een Meesterstad Zilver Spreekuur, waar ingebrachte stukken getaxeerd worden. Hier zijn tevens rondleidingen langs Meesterstukken 2017, de eindwerkstukken van de studenten van Vakschool Schoonhoven. Verder de Meesterstad Zilverwandeling langs ateliers en winkels met hun 'Masterpiece 2017' en Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy geeft op de Dam presentaties van 'Duurzaam goud & zilver'. Ook bijzonder is de exclusieve presentatie 'Schoonhovense meesterstukken van toen 1600-1950' in het Edelambachtshuys (Haven 13)."

Zondag 24 september is de slotdag van het eerste Nazomer Zilverweekend met onder meer 'Masterpieces 2017', tentoonstelling Meesterstukken 2017, Silver Design in Time, instaprondleidingen en activiteiten in het Zilverlab en Zilverwerkplaatsen (Nederlands Zilvermuseum). Om 16.00 uur wordt het eerste Nazomer Zilverweekend afgesloten.

Link naar Masterpiece-routekaart

Bron:
Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard


Website is created by Ger van de Lagemaat