Zilverweekend

Nieuws:


Maandagavond 14 januari was het zover, de uitslag van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2019 >>lees verder


Klik hier

Duurzaam Gilde Goud & Zilver

Sieraden en zilveren kunstvoorwerpen uit Schoonhoven zijn gemaakt van gerecycled goud en zilver. Als bewijs daarvan slaan de leden van het Gilde ST. Eloy het Gildeteken in hun werk naast hun eigen meesterteken. Duurzaam Gilde goud en zilver: uit de Zilverstad Schoonhoven. >>lees verder

Zilverweekend

SCHOONHOVEN • In het weekend van 21 t/m 23 september waren er op allerlei locaties in Schoonhoven tentoonstellingen, rondleidingen, wandelingen en lezingen rondom het thema zilver. Daarnaast toonden de Schoonhovense zilversmeden op bijzondere locaties hun meesterstukken. >>lees verder

Zilversmidswerkplaatsen

In Zilverstad Schoonhoven is een netwerk van oude en nieuwe goud- en zilversmidswerkplaatsen te vinden. Veel van deze monumenten loop je onopgemerkt voorbij. René Kappers namens Historische Vereniging Schoonhoven: "Ze zijn lang niet altijd meer als zodanig in gebruik.
>>lees verder

 

Haal uw hart op aan het "Zilver Weekend"

Het "Zilver Weekend" bood een podium aan bekende en minder bekende onderdelen van Schoonhoven Zilverstad, zoals de graveurs, de zilvergieterij, het gilde St. Eloy (dat haar 30-jarig jubileum viert tijdens het weekend!) en de toeleveranciers van goud- en zilversmeden. Bijzonder was de serie masterclasses door René Kappers (over historie) en de Schoonhovense deskundigen Gemke Jager (over zilver) en George Hamel (over edelstenen).

Natuurlijk vervulde ook het Nederlands Zilvermuseum een rol: daar werden unieke items tentoongesteld. Klokkenfabriek Van Kan was tijdens het Zilver Weekend het domein voor ambachtelijke uurwerkmakers en ook de Sieradengalerie Meesters van de Zilverstad in de Veerpoort was geopend.

Ook was er een stadswandeling met Frans van Mierlo. Wandelend door het oude centrum van Schoonhovenlangs alle locaties. De start was op het Kazerneplein (Museum). Ook stadsbrouwerij Argentum vervulde een rol. Voor kinderen was er de KinderKronenStoet.. 


Website is created by Ger van de Lagemaat